Project Description

Gerard Kleijn

Gerard studeerde jazz-trompet aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam. In 2004 studeerde hij  in New York. Naast zijn werk als trompettist is hij  trompetdocent(Kopercollectief), workshopleider en bigbanddirigent. Ook was hij regelmatig gastdocent en/of bigbanddirigent aan onder andere de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Damascus, en Mexico-City.

Gerard maakte 12 cd’s met veel eigen composities (Big Moves-1998, Love Quotes-2001, New World-2003) en bewerkte pianowerken van de Franse componist Erik Satie (Le Flirt de Satie-2007)  met de Gerard Kleijn Group. Kamerjazz met  J.S. Bach als inspiratiebron met Bach Reflections (To B or not to B-2014). Van 2007 t/m 2017 was hij  co-leider van het 12-koppige Clazz Ensemble waarmee hij speciaal voor het ensemble geschreven nieuwe composities  speelt (Adventures live at the Bimhuis-2009, Delta Suite-2010, Federico on Broadway-2012, Monk Inside Out-2014, Bach DNA 2014).

Sinds 1995 leidt jazz-trompettist Gerard Kleijn zeer uiteenlopende eigen groepen en maakte hij 12 door pers en publiek goed ontvangen cd’s als bandleider. Op dit moment is hij onder andere actief met  Wild Man Conspiracy,. Zijn groepen zijn graag geziene gast op zeer diverse podia in binnen- en buitenland. Hij was te zien op festivals en podia in heel Europa, Syrië, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

Zijn nieuwste band Wild Man Conspiracy leidt hij  samen met de Argentijnse gitarist Guillermo Celano en drummer Joost Kesselaar (Knots-2014). De cd werd in april 2014 uitgebracht bij het New Yorkse label Red Piano Records. De tweede cd Short Stories van WMC verscheen in het najaar van 2016 tevens voor Red Piano Records(NY). De New Yorkse tenorsaxofonist Chris Cheek is regelmatig te gast bij Wild Man Conspiracy.Hiernaast is hij te zien in zeer uiteenlopende ensembles en bigbands in binnen- en buitenland waaronder de Konrad Koselleck Bigband.