Over mij

Op 8-jarige leeftijd begon Thomas met het bespelen van de trompet bij Muziekvereniging Euphonia Meerkerk. Na het behalen van zijn HaFaBra A en B diploma en een wat roerige periode op de middelbare school begon hij op zijn 16e te werken in de scheepvaart, eerst als deksman en later als matroos en stuurman/schipper. In die periode stond het trompetspelen op een wat laag pitje. Tot het moment dat hij door 2 Haagse vrienden werd getipt om toch eens een muzikale carrière te overwegen. Hij werd zonder middelbaar schooldiploma aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij Docent Muziek studeerde met als eerste bijvak trompet, hij volgde lessen bij Jacco Groenendijk en Rik Mol en studeerde in 2019 af met zijn eigen voorstelling “Thomas, in vol ornaat” Deze werd beoordeeld met een 9,5 en was het laatste wapenfeit van Thomas aan het Conservatorium van Den Haag. In datzelfde schooljaar startte Thomas een nieuwe bachelor aan het Conservatorium van Rotterdam, hij studeerde daar Jazz Trompet en volgde lessen bij Jarmo Hoogendijk, Jan van Duikeren, Wim Both en Frans van Geest. In 2023 studeerde hij daar af met de voorstelling “Duivels Dilemma” een show waarin hij liet horen wat hij in 4 jaar Codarts had uitgespookt. Inmiddels zaten daar ook eigen geschreven liedjes in én liedjes van zijn nieuwe popproject ‘driewieler’ met Julia Schutten en Silas Houtman. Tijdens zijn studie aan Codarts is hij zich ook meer gaan richten op zingen dan dat hij al deed toen hij in Den Haag studeerde. Zijn afstudeerscriptie droeg dan ook de titel “Je mag het ook zingen” In dat onderzoek werden de verbanden tussen vocaal en instrumentaal improviseren uitgediept, onderzocht en bekeken.

Inmiddels speelt Thomas in veel projecten in binnen en buitenland als trompettist en zanger. Ook is hij veelgevraagd solist bij bands, (blaas)orkesten en brassbands. Via een optreden in Club Dauphine (Amsterdam) is hij in contact gekomen met een agent die hem boekt als Headliner op internationale cruises.

In December 2023 ging Thomas voor het eerst op tour met eigen werk. Samen met Joke Buis (bij wie hij al 7 jaar in de band speelt) tourden ze 2 weken door Nederland met hun eigen geschreven theaterprogramma ‘Hele Jaar December’ de daar bijbehorende Mini EP/Maxi Single kwam dan ook in het najaar van 2023 uit op limited edition CD.

Als muziekdocent is Thomas 2 dagen verbonden aan het Segbroek College in Den Haag waar hij in de onderbouw lesgeeft. Ook begeleid hij een leerjaar met zogenaamde Muziekplanleerlingen, talenten die extra coaching krijgen op deze cultuurprofielschool.

De rest van de dagen van de week ligt de focus op het spelen, schrijven en maken van muziek voor eigen projecten, maar ook voor anderen!