Over ons

Jellyfish is een concept van Basja Chanowski (Eigenaresse van Più Music www. piumusic.com) dat in 2013 zijn oorsprong vond op Schiermonnikoog. Artiesten uit allerlei genres, van alle leeftijden en van jong talent tot nationaal, maar soms ook internationaal, bekende namen komen samen op één podium om samen te werken aan één concert. Door deze diversiteit op het podium is er een zeer breed publiek dat onze concerten bezoekt.

Naast de concerten worden talenten gescout, opgeleid en gecoacht door Basja. Jelllyfish helpt als onderdeel van de opleiding om praktijkervaring op te doen, te leren van de professionals op het podium en om elkaar te inspireren. Deze formule heeft vele talenten al ver gebracht waaronder 3 winnaars bij The Voice of Holland (Julia Zahra, Maan en Jim van der Zee)

Jellyfish wordt in verschillende vormen georganiseerd. Zo worden er in één jaar meerdere concerten geven op Schiermonnikoog. Van kleine concerten met nieuwe talenten tot grote events bij de Berkenplas (grootste meer op het eiland) met bekende Nederlandse artiesten.

Jellyfish wordt ook als concept geboekt door verschillende partijen. De klant kan aangeven welke thema’s/genres gewenst zijn waarna een optreden op maat wordt verzorgd. Jellyfish wordt geboekt in binnen en buitenland voor events van:

 • Talpa
 • Boston Consulting Group
 • Eldon
 • Triodos bank
 • Espria
 • en nog vele anderen.

Ontwikkeling

Door de jaren heen zit er een mooie stijgende lijn in de ontwikkeling van Jellyfish. Steeds meer (gast) artiesten willen meedoen aan onze concerten. Door de corona situatie is Jellyfish in de winter van 2020 voor het eerst gaan experimenteren met streamen. Door de professionele middelen en de inzet van vele geweldige partijen heeft dit geleid tot een mooie uitzending van twee uur, met bekende artiesten en veel interactie met ons publiek thuis die whats-app berichten tijdens het concert konden sturen.
De uitzending is hier te zien en beluisteren

Wat vooral opviel is het aantal eenzame mensen die zoveel hartverwarmende berichten stuurden. Jellyfish wil zich na alle ervaringen meer gaan richten op online events, de interactie met het publiek en een sociaal/educatief platform daaromheen bouwen om beter te kunnen verbinden, inspireren en zo voor steeds meer mensen wat te kunnen betekenen. De ontwikkeling zit hem niet zozeer in mega events neerzetten, maar in het unieke en persoonlijke karakter. Groots bereik, juist door ‘klein’, intiem en geconcentreerd te blijven’.

Doelstelling

Dit creatieve platform wordt een eigen wereld. Een belevenis voor de bezoeker waar, naast de live te bezoeken concerten en de stream van het betreffende concert, aansluitende diensten en informatie gedeeld worden en waar men producten kan vinden om naar elkaar sturen zoals bv bloemen, borrelbox etc. om zo de verbinding te maken. Onze online concerten zijn voor alle doelgroepen en dus ook voor doelgroepen die normaal niet zo makkelijk een concert kunnen bezoeken. Denk aan gehandicapten, ouderen, minder bedeelden, zieke mensen etc.

Uiteindelijk wil Jellyfish ook aandacht besteden aan een stuk educatie. Bewust worden van jezelf en je omgeving en handvatten bieden om betere keuzes te maken worden aangeboden via ons platform. Dit komt voort uit de coachingspraktijk van Basja en de broedplaats voor de nieuwe talenten van Jellyfish, werelderfgoed gebied Schiermonnikoog. Wij staan op deze prachtige plek dichter bij onszelf en dichter bij de natuur.

Naast dit online platform blijven de live concerten natuurlijk ook bestaan. De bedoeling is om uiteindelijk een combinatie te maken van live concerten die tegelijkertijd gestreamd worden. Om deze live concerten mooi in beeld te brengen en onze bezoekers ter plaatse ook een fijne beleving mee te geven willen/moeten wij investeren in diverse zaken. Mocht u willen bijdragen aan onze doelen, ga naar ‘word vriend’ en sluit u aan.

Artiesten (+gastartiesten)

Hieronder een selectie van onze artiestengroep die steeds verder uitbreid. Er zitten nu zo’n 80 artiesten in ons collectief:

 • Sister Sledge
 • Thomas Acda
 • Bert Visscher
 • Roel van Velzen
 • Paul de Munnik
 • Bertolf Lentink
 • Daan Boom
 • Rolf Sanchez
 • Leonie Meijer
 • Roel Gosto
 • Oene van Geel
 • Berend van den Berg (pianist van Chet Baker geweest)
 • Dwight Muskita ( percussionist van Stevie Wonder geweest)

Team

Jellyfish is een concept van Basja Chanowski dat in 2013 zijn oorsprong vond op Schiermonnikoog. Artiesten uit allerlei genres, van alle leeftijden en van jong talent tot nationaal, maar soms ook internationaal, bekende namen komen samen op één podium om samen te werken aan één concert.

Wim Bos

Regisseur

Basja Chanowski
Artist scout & coach
Concept developer
Creative & Musical Director

Yvonne Schellekens

Graphic design
Web developer