Chris Muller (Nijmegen, 1998) is Nederlands pianist, componist en arrangeur. Op jonge leeftijd stortte hij zich op klassieke pianomuziek en na een aantal jaar heeft hij de overstap gemaakt naar lichte muziek. Op twintigjarige leeftijd behaalde Chris zijn universitaire bachelor Technische Natuurkunde aan de TU/e in Eindhoven, en besloot toen om zijn passie voor muziek achterna te gaan op het Conservatorium van Amsterdam. Hier volgde hij een dubbelstudie Jazz Piano en Arranging, die hij in juni 2023 beide cum laude afsloot. Chris heeft het podium gedeeld met vele muzikanten uit de top van de Nederlandse jazz scene en heeft gespeeld in verschillende orkesten, waaronder onder andere het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Als componist/arrangeur heeft Chris tot op de dag van vandaag mogen werken met verschillende bigbands en orkesten zoals het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, en met solisten onder wie Randy Brecker, Dick Oatts and Gerald Clayton.
 
In 2016 deed Chris mee aan het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours met ‘de PuBi’s’, waarmee hij een eerste prijs voor grote ensembles en de publieksprijs behaalde. In 2019 deed Chris mee als solist aan ditzelfde concours, waar hij in de finale een tweede prijs won. De jury sprak van “zeer volwassen jazz”, “voortreffelijke communicatie” en complimenteerde ook de nieuwe compositie Turning Thoughts.
 
Als bandleider speelt Chris met zijn eigen trio, en als pianist, arrangeur, en dirigent leid hij ook de Chris Muller Bigband. Deze band is opgericht in 2021 en is één van de jongste professionele bigbands in de scene. Ook werkt Chris samen met Steve Galloway, voorheen onderdeel van de Basie Bigband, om het ‘Galloway | Muller Collective’ te vormen. Als sideman is Chris ook onderdeel geweest van verschillende band en orkesten, zoals het Jong Metropole, BOSCO en de Dual City Concert Band.”